Moeders … het is een ras apart. Er is je eigen moeder en je hebt je schoonmoeder. Misschien zelfs een plusmoeder of een grootmoeder waarvan je houdt als van een gewone moeder. En dan heb je ook nog jezelf, moeder van je eigen kinderen.

Ik denk dat elk kind zijn moeder graag ziet, net als elke moeder houdt van haar kind. Al neemt een moeder soms beslissingen waardoor je anders zou denken, ik ben ervan overtuigd dat het altijd toch ook een beetje uit liefde is.

Ik zie mijn moeder heel graag, elk jaar zelfs nog een beetje liever. We hebben niet bepaald een traditioneel parcours afgelegd en een tijdje ieder wat meer onze eigen weg gegaan, maar sinds de ware liefde in haar leven kwam en daarmee ook de rust, lopen onze paden weer gelijk.

Ze is een stille kracht die altijd achter mij staat. Zonder te oordelen of te veroordelen. Ik ben er zeker van dat ze er het hare van denkt, van de occasionele chaos in mijn leven, maar nooit zal ze laten blijken dat ze het afkeurt of niet begrijpt.

Ze beheerst de kunst van het helpen zonder het gevoel te geven dat je er een potje van aan het maken bent. Ze zal al eens een mandje vuile was meenemen en netjes gestreken terug afleveren zonder even fijntjes te vermelden dat er toch wel een héle grote hoop voor de wasmachine lag.

Wanneer ze een paar uurtjes thuis bij de kinderen blijft, zal ze de afwas doen die zich veel te lang heeft opgestapeld, en de afwasmachine leegmaken zonder te laten merken dat het aanrecht er toch wel héél rommelig bij lag.

Ik heb bewondering voor mijn moeder omdat ze destijds, hoe pijnlijk ook, voor zichzelf durfde te kiezen. Hoe ze daarna enorm hard werkte om haar dochters alles te kunnen geven. Hoe ze na elke tegenslag steeds weer de moed vond om terug te vechten en er weer te staan. Een sterke vrouw, noemen ze dat.

Ik hoop dat ook ik die kracht in me heb om er elke keer weer voor te gaan, maar ik ben er zeker van dat als ik het even echt niet meer zie zitten, zij er altijd voor mij zal zijn. Mijn moeder uit de duizend!

Bommeke, ik zie je graag ❤️.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s