Ik wou dat ik hier kon schrijven dat ik een hippe moeder ben die op naaldhakken en met smokey eyes elke dag  4 kinderen opvoedt. Er zijn van die dagen, echt wel, maar het merendeel van de tijd verkies ik een comfortabele jeans of (op échte slechte dagen) een joggingbroek en makkelijke sneakers met een lange vest erover om mijn iets te ronde vormen te camoufleren, doe ik mijn weelderige krullen in een paardenstaart omdat het te veel moeite vraagt het goed te krijgen en blijft de make-up in de kast.

Ik wou dat ik kon neerpennen dat ik mijn kroost volledig in de hand en mijn huishouden perfect onder controle heb. Er zijn van die dagen – op dinsdag bijvoorbeeld, wanneer de poetsvrouw in de voormiddag haar gangen heeft kunnen gaan – maar vaker doen mijn kinderen alleen maar hun eigen zin en lijkt het hun levensmissie het mij zo moeilijk mogelijk te maken. Nog vaker is mijn huis één grote rommelhoop, zijn de kleerkasten zo goed als leeg en de strijkplank tot aan de nok gevuld.

Ik wou dat ik kon vertellen dat mijn wederhelft een nieuwe man is, met een sixpack die zijn steentje bijdraagt in het huishouden. Er zijn van die dagen, eerlijk waar, dat hij ons potje kookt, de afwasmachine leeg maakt en heel soms ook weer vult, de spinnenwebben aan het plafond wegneemt en de volle wasmanden op de trap mee naar boven neemt, maar de dagelijkse realiteit is anders. Ik koos een – laten we zeggen – andere man.

Ik wil zó veel, maar ik ben al héél tevreden met wat ik heb. Het is allesbehalve perfect en ideaal, maar meestal net goed genoeg voor mij. Meer moet dat toch niet zijn?

image

4 gedachten over “Over mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s